10 April 2011

Cakap Cakap Cakap

Assalamualaikum..

wah..minggu lepas study week
buku kiri kanan atas bawah depan belakang tengah, membujur lalu melintang patah
nota tak payah cakap la
umpama melimpah-ruah ke ladang gandum
dan jadi la kok~
( dah merepek dah )
emm..
nak post benda baru pun rasa cam tak ada idea
dah kepala otak fikir pasal exam je
sampai naik tepu dah otak aku ni
kata En Hakim ( roommate aku )
agaknya lembu ni pun dah bosan jadi lembu
ish, aku pun dah tak boleh nak cakap apa dah, study je la selagi termampu
kalau dah jadi gila kang baru stop
tak pun agak-agak dah nak pengsan ke, dah nak demam ke kan
tangkap gambar, tunjuk kat cikgu atau parents
betapa gilanya kami struggle untuk final exam ni
huh
( puas sikit hati )

sambil sambil study tu, mesti nak relax kan fikiran punya kan
so aku pon merayap kan la jari jemari yang agak ramping ni melawati blog-blog orang-orang lain-lain
hah, teqejot qe?? (seleng ah chai)
fuh, ceritanya sangat memikat hati !
gaya penyampaian yang sangat peramah
membuatkan aku rasa nak baca lagi nak baca lagi
betul best ouh dia punya gaya penceritaan, full star lah aku bagi
alah..cerita dia maybe orang lain boleh buat tapi caranya mungkin tak sama
asalnya aku saja je nak tengok muke aku ni dalam google image
mana tau ada lagi insan yang bergelar nazrin izhar
jeng jeng jeng
memang ada kot
lepas tu aku klik la kat gambar tu, then keluar la blog mamat bernama Hakim ni
bukan roommate aku tu ya
Hakim tersebut menceritakan tentang sahabatnya yang bernama Nazrin Izhar
bagi aku, posting dia memang best
tapi bagi korang aku tak tau la
lain orang lain pendapat kan

just aku nak cerita kat sini sebenarnya
seseorang tu boleh jadi seseorang yang handal bercakap kerana pengalamannya, atau kerana kemahirannya
terutama sekali bagi mereka yang hidup secara bersosial
banyak tengok ragam manusia, kongsi cerita
then diorang dapat sesuatu untuk diceritakan kepada orang ramai
ada pulak budak kecik yang baru pandai shuffle gitu
dah pandai bercakap macam cikgu berucap kat perhimpunan rasmi pulak
lapar kot?
kena pulak dia berleter panjang macam gf yang memarahi bf nya kerana kantoi main kayu 'besbol'
mau penampar melayu melekat kat pipi budak tu kang

kemahiran bercakap ini patut ada dalam setiap diri manusia
pesan cikgu saya
dengan bercakap, macam-macam kita boleh buat
especially dalam bab meyakinkan atau menjatuhkan seseorang
maksud aku menjatuhkan semangat ye, bukan ko sepak dia sampai jatuh
tapi awas, kerana mulut badan binasa
ha..berfikir dulu sebelum bertindak
kang tak pasal-pasal kena tembak
haha
wallahualam
wassalam..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...