08 July 2012

Artis dan Tudung

Assalamualaikum

Makanya, apabila bercuti, menonton televisyen adalah antara perkara yang best untuk dilakukan. Macam-macam la yang aku tengok, ada yang elok dan ada yang sebaliknya, tapi yang paling menarik perhatian aku adalah..Naruto Shippuden!!
Aku tak tengok pon

Pasal artis-artis tanah air kita, lihatlah apa yang berlaku kepada mereka baru-baru ni..alhamdulillah, aku cukup berbangga, dan dalam hati aku berkata
 “mungkin peranan dakwah di Facebook telah membuahkan hasilnya” skemanya aku
Yes, there’re a few of our celebrities had changed for good, they wearing hijab and subhanallah,  they look so pretty!
Kata sorang artis tu,
 “saya bertudung, berhijab bukan kerana fesyen tetapi yang jelas, tudung saya akan mengikut perkembangan fesyen kerana kita wanita tak akan lari daripada bergaya..” wallahualam, camtu la dia kata
Well, dalam hati aku balas
 “selagi dia tak lari dari garis panduan berhijab tu takpe la~”

Second thing is, what’s the point of wearing tudung if the other part is free for all?? Sama je ko tak pakai tudung~
Does Hana Tajima said, ‘make it your ways as long you’re look beautiful :)..??’ hah, siap ada smiley gitu
Takde kan, setakat yang aku tengok, Hana Tajima punya style masih mengikut garis panduan yang sepatutnya; labuh, tebal, takde bonggol-bonggol bagai..
Tolong jangan kata tak sampai seru atau belum mendapat hidayah lagi, perintah Allah itu adalah sesuatu yang mesti dilakukan sungguhpun terpaksa, kerana kadang-kala keikhlasan itu wujud dari keterpaksaan, dan hidayah itu pula perlu dicari, bukan hanya dengan menunggu semata
Ingatlah saudara-saudariku sekalian, perkara luar biasa itu akan menjadi biasa jika kita dipaksa mencubanya berkali-kali, tak rugi kita berusaha, manfaatnya juga buat diri kita ;)

Wallahualam
Wassalam..

2 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum..sorry bro..menyampuk jap..ana kureng la ayat yg'Hana Tajima punya style masih mengikut garis panduan yang sepatutnya; labuh, tebal, takde bonggol-bonggol bagai'..maafla x stuju la part labuh tu..harap2 anda faham ye ape yg dimaksudkan sebetulnya labuh menurut syariat..bukan nk condemn Hana Tajima ye..~peace~

nazrin izhar said...

wslm warohmatulloh
hanatajima x labuh eyh, ouh..erm, pd pndgn saya sebelum2 ni, style dia still ok, tapi bila saya search google gambar2 dia ada yg x brape labuh
saya fhm maksud labuh itu, ianya mestilah sehingga menutupi bahagian dada
tapi apa2 pun terima kasih diatas respon anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...