04 January 2012

Seindah Kehijauan Alam

Assalamualaikum

amacam hari ni, ok  ke ko? haha..kalau boleh paksa diri anda senyum diawal pagi hari macam ni, walaupun bangun-bangun tidur je rumah bertakung, banjir la katakan..jangan risau, ambil yang positif, kita gunakan air yang bertakung didalam rumah anda tersebut sebagai swimming pool, anda boleh menjimatkan bil air anda dengan berenang gaya itik serati di dalam rumah anda,
sudah, hentikan
mood seharian anda bakal ditentukan daripada permulaan hari anda, jadi senyumlah anda dipagi hari, dan semoga anda tenang sepanjang hari, insyaAllah..

jadi, apakebenda yang aku nak kongsikan di pagi hari ini? tadi masa jalan-jalan kat laman Google, aku terjumpa satu gambar ni, bilamana aku pandang gambar tersebut, rasa tenang yang sesangat, macam tengok padi yang sedang menghijau di kawasan sawah, gunung-ganang yang sejuk disertakan kabus, pohon-pohon rendang meneduh tanah, ya Allah..sangat tenang!

mungkin bagi korang gambar tersebut hanyalah satu lukisan biasa tapi bagi aku, ia penuh dengan rahsia tersendiri, yang hanya mampu difahami bagi mereka yang betul-betul mengamati, like I said before, things can't be feel, if you aren't  really understand the real meaning.




see, it is just an ordinary drawing isn't it? but how far did you feel about this picture, what are the message that are trying to be captured here? is it only about how should Muslimah dressed or what type of fashion that should be perform?


aku tak rasa macam tu, walaupun ianya kelihatan simple, biasa dan bersahaja, still it gave me a huge impact, tambah-tambah lagi bila tengok muka dia yang innocent tu, cute sangat, rasa macam nak senyum je sampai bila-bila

kan best kalau semua Muslimah macam tu, aman dunia

oh ya, kata Ustaz Azhar Idrus
 "perempuan yang bertudung itu tak semestinya baik, tapi yang tak bertudung tu semestinya jahat"
dan pada pendapat aku pulak, jahat itu tak semestinya pada pandangan mata, bisikan dalam hati itu yang selalu tidak terduga, awas..Allah Maha Mengetahui..

wallahualam
wassalam..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...